ADSL en VDSL

ADSL en VDSL

Snelle zakelijke verbindingen met ADSL2+ en VDSL

Zakelijk ADSL2+

Zakelijk ADSL2+ is zeer geschikt voor bedrijven die internet hoofdzakelijk gebruiken voor e-mailverkeer en het bezoeken van websites. ADSL2+ (A-symmetric Digital Subscriber Line) heeft een hoge downloadsnelheid en een wat lagere uploadsnelheid. U kunt dus sneller data ontvangen dan versturen.

Een ADSL2+ verbinding bevindt zich maximaal acht kilometer van de wijkcentrale. Hoe groter de afstand, des te sneller de kwaliteit van dataverbinding terugloopt. Secutel inventariseert altijd eerst wat er aan bekabeling ligt, wat de kwaliteit van het signaal is en wat de afstand tot de wijkcentrale is. Daarna kijken we de bandbreedte die een ADSL2+ verbinding u zal bieden voldoende is voor uw huidige en toekomstige gebruiksbehoefte. Zo komen wij tot een advies waar u iets aan heeft.

Zakelijk VDSL: een goed alternatief voor glasvezel

VDSL is een opvolger van ADSL. Het biedt een snellere en betrouwbare breedbandverbinding. VDSL is een uitstekend alternatief voor glasvezel, aangezien dat nog lang niet in heel Nederland beschikbaar is.

Innovatie

VDSL gebruikt glasvezel tot in de wijkcentrale. Alleen het laatste stuk tot aan de eindlocatie blijft koper. Daardoor kunnen met VDSL hogere snelheden worden gehaald. Hoe dichter u zich bevindt bij het punt waar het koper overgaat in glasvezel, hoe sneller uw verbinding. De maximale afstand tussen de centrale en de eindlocatie mag niet groter zijn dan 1 á 1,5 kilometer.

Extra zekerheid

Om extra zekerheid in te bouwen voor de continuïteit van uw internetverbinding kunt u VDSL als back-up gebruiken voor een glasvezel-, Extended Ethernet- of SDSL-verbinding. Ook is VDSL op te nemen in elke vorm van een IP-VPN.

Meer weten over ADSL2+ of VDSL?
Neem contact op met Secutel, 088 1800 800.