GPRS back-up van IP-alarm

GPRS back-up van IP-alarm

Back-up uw IP-alarm met GPRS

Veel alarmsystemen worden tegenwoordig via internet aangesloten op een alarmcentrale. Maar wat als de breedbandverbinding wegvalt? Via GPRS kan Secutel voor u een back-up verbinding realiseren.

Wat is GPRS?

GPRS (General Packet Radio Service) werkt via een gsm-netwerk. Met GPRS kan mobiele data efficiënt, snel en goedkoop worden verzonden en ontvangen.

Hoe werkt een GPRS back-up?

De GPRS back-up is een extra verbinding voor uw alarmsysteem. Met een (GPRS) back-up voldoet u aan de eis van een secundair transmissiepad voor uw alarmsysteem in geval van AL1.

Mocht de verbinding met de alarmcentrale via de primaire IP-verbinding (de breedbandverbinding) wegvallen, dan meldt het alarmsysteem dat via de GPRS back-up aan de alarmcentrale. Het alarmsysteem stuurt ook test- en alarmmeldingen naar uw alarmcentrale via GPRS totdat de primaire IP-verbinding weer werkt.

De GPRS-module in het alarmsysteem wordt gevoed via de 12V accu van het alarmsysteem. Daardoor blijft de GPRS-module gewoon functioneren wanneer de elektriciteit uitvalt.

Het gsm-netwerk dient uiteraard wel een goede dekking en bereikbaarheid te bieden. Als de module geen bereik heeft, kan hij geen informatie doorgeven aan de alarmcentrale. Ook hier is uiteraard over nagedacht. De alarmcentrale ziet het direct wanneer zowel het primaire als het secundaire pad niet functioneren. De centralist zal direct contact met u opnemen.

Meer weten over GPRS back-up van uw alarmsysteem? Of wilt u een alarmsysteem met GPRS back-up laten aanleggen? Neem contact op met Secutel, 088 1800 800.